
Čuvar tradicije – od brodice do stola
U petak, 24. listopada, ravnateljica škole, Sanja Nejašmić je sudjelovala u panelu „Od mora do stola – primjeri uspješnih praksi“, uz Martinu Rendić, direktoricu Turističke zajednice grada Supetrai Dina Šeparovića, vlasnik konobe Kala u Supetru s Michelinovom preporukom već treću godinu.
Podijelili smo iskustva naše škole iz projekta „S ribom mogu sve“ u kojem se poticala konzumacija ribe i ribljih jela kod učenika naše škole, ali provele i druge aktivnosti, radionice za učenike i predavanje za širu javnost u Supetru i Postirima.
Drugi dan, su učenici naše škole sudjelovali u kuharskoj radionici, koju je vodila Katja Cukrov, iz Muzeja uja u Škripu. Potom su učenici bili na izletu u Sumatinu.
Više o svemu iz pera naših učenika:
U subotu, 25.listopada 2025. učenici 6.razreda, koji idu na izvannastavnu aktivnost “Nonina kužina”, posjetili su prostorije KŠR Arbun u Supetru. Sudjelovali su u stručno-gastronomskom projektu “Čuvar tradicije- od brodice do stola” i promatrali, u nekim dijelovima i pomagali, pripremu tradicionalnih ribljih jela Dalmacije: dagnje na buzaru, tuna u savuru, komiška pogača i marinirane kozice.
Nakon ukusnog ručka- rižota s kozicama i lignjama, otišli su u Sumartin u Kuću od 5 dolori, Interpretacijski centar posvećen Mariju Puratića – čovjeku koji je promijenio ribarstvo.
Puni dojmova su se vratili natrag u Postira.
Leonarda Janjiš
Više o svemu na https://klubselo.hr/vijesti/turizam/supetar-tradicija-okusi-i-price-jadrana-ozivjeli-na-dvodnevnom-dogadanju-cu






